Skip to main content

Voor de Horeca

Perfect schuim vol kalverliefde

Dit is kalverliefde

Kalverliefde melk is biologische melk van koeien die hun kalfje bij zich mogen houden. Niet iedereen weet dat een koe een kalfje moet krijgen om melk te kunnen geven en dat het kalfje vrijwel direct na de geboorte van zijn moeder wordt gescheiden.
De boeren van Kalverliefde doen dat niet. Hierdoor blijft er wel minder melk over om te verkopen, maar van wat er over is maken we heerlijke melk.
Onze melk schuimt ook nog eens erg goed en is dan ook perfect voor het maken van een heerlijke cappuccino. De verse volle melk heeft een vetpercentage van 3,6 gram en een eiwitpercentage van 3,4 gram. En dat blijkt een goede verhouding te zijn voor het perfecte schuim.
Binnenkort willen we ook direct aan horeca gaan leveren. Mocht je als horeca-ondernemer zelf willen proberen hoe Kalverliefde schuimt en smaakt, laat het dan gerust weten. Dan kom ik langs met melk voor in de koffie!

Mail voor meer informatie of een afspraak naar:

janina@kalver-liefde.nl

of bel: 06-23129306

Meer informatie

Onze boeren pionieren met liefde!

De melk van Kalverliefde is op dit moment afkomstig van drie boerderijen, waarvan de boeren het kalfje bij de moederkoe houden. Iedere boer houdt op dit moment nog op zijn eigen manier het kalfje bij de koe. Dat komt, omdat het relatief nieuw is. Zowel voor biologisch als voor Beter Leven is het houden van kalf bij de koe geen vereiste. Sinds kort is het wel een aanbeveling voor Beter Leven drie sterren. Een mooie ontwikkeling! Maar dat betekent wel dat dat vooralsnog zelfs bij Biologische melk de kalfjes meestal direct na de geboorte of na een aantal dagen bij hun moeder worden weggehaald.

Onze boeren zijn dus echte pioniers en doen dit alleen omdat ze het zelf willen. Behalve dat ze er blij van worden, hebben ze er geen enkel voordeel aan. Sterker nog: het kost ze alleen maar geld, want het kalfje drinkt bijna de helft van de melk die een koe geeft op. Deze melk hadden ze normaal gesproken kunnen verkopen.

Lees meer over kalverliefde

Laatste nieuws

Filter

Naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte