Skip to main content

Onze boeren

Daar moet je wel een beetje bijzonder voor zijn

Plezier in kalverliefde

Kalverliefde werkt samen met 5 boeren: Armando, Durk, Gerlof, Jan en Anne&Anneke. Stuk voor stuk zijn het boeren die het net iets anders doen. Ze zijn verder gewoon heel normaal en houden net zoveel van hun koeien als andere boeren, maar zij halen heel veel plezier uit het houden van het kalfje bij de koe.

Bijzonder

Daar moet je wel een beetje bijzonder voor zijn, want eerlijk is eerlijk: een kalfje drinkt bijna de helft van de melk die zijn moeder maakt op een dag op. Die melk had de boer ook gewoon kunnen verkopen. Toch besloten ze ervoor te gaan. Soms, omdat dit altijd al op de boerderij zo gebeurde, soms omdat het scheiden van kalf en koe de boer begon tegen te staan. Maar ook met oog voor de toekomst. De maatschappij kijkt namelijk steeds kritischer naar hoe dieren worden gehouden en worden ingezet voor ons profijt. Ook als het gaat over het houden van melkkoeien. Als we niet streven naar de hoogst mogelijke welzijnstandaard voor onze dieren zullen steeds meer mensen de overstap maken naar plantaardige zuivel. Terwijl we al honderden jaren genieten van de koe en haar melk. Om te zorgen dat we dat ook in de toekomst kunnen blijven doen lopen onze boeren voorop op dit gebied. Hopelijk zullen er meer volgen!

Klik op de namen van onze kalf-bij-koe boeren en kom meer over ze te weten:

Armando Kok, Jaring Brunia, Durk Oosterhof , Gerlof Pronk, Jan Brandsma, Gerard Keurentjes en Anne en Anneke Koekoek

Kijkdagen

Binnenkort zullen we op onze website ook vertellen wanneer er kijkdagen zijn. Op deze kijkdagen is iedereen welkom om een kijkje te nemen bij een van onze boeren en te zien hoe het kalfje bij de koe gehouden wordt. Houd onze website in de gaten!

Kan je niet wachten maak dan kennis met boer Durk en boer Jan in dit filmpje:

Video over Kalverliefde: biologische melk van koeien die voor hun kalfjes mogen zorgen (youtube.com)

Laatste nieuws

Filter

Naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte