Skip to main content

Gerlof Pronk runt samen met zijn vrouw de Naoberhoeve in het Drentse Echten. Op de Naoberhoeve is het een gezellige drukte, dankzij de zorgboerderij en de boerderijwinkel die Gerlof heeft. Maar wat de koeien en hun kalfjes betreft heerst er rust.

Het gaat zoals het gaat en de dieren krijgen alle ruimte om te doen wat ze willen doen. Niet alleen door de ruime potstal en de heerlijke weide midden in de bossen, maar ook omdat Gerlof niet het uiterste van ze vraagt. Gerlof houdt nu twee jaar de kalfjes bij de koe en heeft daar zijn eigen manier in gevonden. Overdag mogen de kalfjes onbeperkt bij de moederkoe lopen en drinken. ’s Nachts gaan de kalfjes met elkaar in een eigen stal apart van hun moeder. Je kunt het vergelijken met een kindercrèche. Op die manier kan Gerlof ’s ochtends de koeien als normaal melken en wordt de melk als het ware gedeeld tussen boer en kalfje.

Op de Naoberhoeve vind je ook een prachtige pluktuin waar je je eigen thee mag plukken. Er wordt van alles georganiseerd, dus zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Misschien ontmoet je dan ook wel de trotse pauw Jeroen!