Skip to main content

Wat een bijzonder jaar was dit! 2022 was het jaar waarin ik mijn baan op heb gezegd om me volledig in te zetten voor Kalverliefde. Biologische melk van koeien die hun kalfjes bij zich mogen houden. Hoe mooi is het dat je deze melk nu gewoon in de supermarkt kan kopen! Echt fantastisch om onze roze Kalverliefde pakken in het koelschap te zien staan. Daar ben ik echt trots op. En ik vind het stiekem ook echt fijn dat ik nu met een gerust hart van mijn cappuccino kan genieten.

Ik ben vooral dankbaar voor alle mooie mensen die ik dit jaar heb mogen ontmoeten. In de eerste plaats natuurlijk met de boeren die voor Kalverliefde melken. Zij hielden al het kalf bij de koe lang voordat ik bedacht om een aparte melkstroom van hun kalf-bij-koe melk te maken. Zij waren de pioniers die bedachten dat melkveehouderij ook anders kon voor koe en kalf. En waren zo eigenwijs om hierin vol te houden, zelfs wanneer het ze niets extra’s opleverde en hun melk in een anonieme “plas” belandde. Ik wil hen vooral bedanken voor het vertrouwen dat ze me gaven en de openheid waarmee ze onze samenwerking in gingen. Ik hoop dat we met Kalverliefde samen een verdienmodel kunnen ontwikkelen achter het houden van kalf bij koe. Een model waarbij het financieel voor andere boeren ook interessant wordt om het kalfje bij de koe te houden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het gros van de boeren het ook prachtig vindt om een kalfje samen met zijn moeder te zien. Dus als de consument bereid is hiervoor te betalen, dan weet ik zeker dat meer boeren zullen volgen.

Ik wil alle andere mooie mensen die Kalverliefde de afgelopen maanden hebben geholpen ook heel erg bedanken. In de eerste plaats natuurlijk iedereen die wekelijks naar de supermarkt gaan om onze melk te kopen. Zij geven hiermee het duidelijkste signaal dat ze het anders willen: dat ze waarderen dat er boeren zijn die het kalfje bij de koe houden. Veel dank natuurlijk ook aan Albert Heijn, die als grootste supermarkt van Nederland, Kalverliefde gelijk in 288 winkels heeft neergezet. Ook daar moet je lef voor hebben. En er zijn nog zoveel mensen die ons hebben geholpen bij de start. Bijvoorbeeld, onze zuivelverwerker die zorgt dat de melk in de pakken komt, de zuivelcoöperatie die de melk apart bij de boeren ophaalt. Veel dank aan iedereen die heeft meegeholpen en meegedacht: familie, vrienden, kennissen en vooral ook iedereen die gewoon helpt omdat ze zo graag willen dat kalfjes bij de koe mogen blijven. Ik voel me omringt met Kalverliefde.

En ”last but not least” heel veel dank aan alle kalfjes en koeien die ik het afgelopen jaar heb gezien en altijd een lach op mijn gezicht weten te toveren.

Volgend jaar wordt een belangrijk jaar voor ons. Om van Kalverliefde een succes te maken en daarmee te zorgen dat er meer boeren kalf bij koe kunnen gaan houden moeten, platgezegd, nog meer mensen onze melk kopen. We moeten dus werken aan meer bekendheid van ons merk. Elke hulp kunnen we hierbij gebruiken. Er zijn al een paar kanjers die flyers uitdelen voor ons en ik hoop dat nog meer mensen met ons mee willen helpen en denken. Zelf ben ik natuurlijk druk bezig met allerlei plannen die ik in het nieuwe jaar in gang zal zetten. Alles voor en met Kalverliefde!

Morgen vieren we het oude jaar en overmorgen knallen we vol energie het nieuwe jaar in. Op naar nog meer kalfjes bij de koe in 2023!