Skip to main content

Kalverliefde gaat samenwerken met dierwelzijnsorganisatie Eyes on Animals. Op basis van het protocol dat we samen met onze boeren hebben ontwikkeld hebben zij een checklist gemaakt. Zij gaan met die checklist onze boeren bezoeken om te zien hoe het protocol in de praktijk werkt.

Zelf vinden we onze boeren natuurlijk geweldig, omdat ze het kalfje bij de koe houden. Het is namelijk best bijzonder dat ze dit doen. We gaan regelmatig bij ze op bezoek en hebben goed contact. Toch willen we aan de buitenwereld ook kunnen laten zien dat onze boeren het welzijn van koe en kalf in het hoogste vaandel hebben staan. Vandaar dat we Eyes on Animals hebben gevraagd dit te borgen.

Eyes on Animals is een hele bijzondere dierwelzijnsorganisate, omdat zij echt meewerken en meedenken met de veehouderij. Zij roepen niet van de zijlijn dat iets anders moet, maar proberen met praktische oplossingen het welzijn van dieren te verbeteren. Een goed voorbeeld is dat zij aan kippenboeren uitleggen waarom het beter is als kippen rechtop worden gevangen in plaats van aan hun poten. Daarbij leggen ze niet alleen uit hoe dat moet, maar werken ook echt mee. Eyes on Animals wordt gerund door Lesley, een fantastische vrouw met een positieve instelling die altijd bruggen weet te slaan. Lesley heeft Eduard gevraagd om de checks van Kalverliefde uit te voeren. Eduard heeft veel kennis en ervaring in de melkveehouderij en van koeien met hun kalfjes.

Het is niet alleen heel fijn dat Eyes on Animals op deze manier Kalverliefde helpt met het borgen van de kwaliteit. Het is vooral ook prettig om te kunnen sparren met kundige mensen die net als wij ook van dieren houden.