Skip to main content

Rondom de lancering van Kalverliefde melk hebben verschillende media het nieuws opgepikt. Zo stond er bijvoorbeeld een leuk artikel in de Telegraaf en het Algemeen Dagblad met een interview van oprichter Janina van der Drift en melkveehouder Armando Kok. Maar ook was Janina in de week van 3 oktober dagelijks te horen bij BNR radio.

Deze media aandacht geeft toch wel aan dat Kalverliefde met iets bijzonders bezig is. Melk van koeien die hun kalfje bij zich mogen houden. En dat dat bijzonder is, is eigenlijk ook wel weer bijzonder te noemen :-) Want zou het niet normaal moeten zijn dat het kalfje bij de koe mag lopen? Eigenlijk wel natuurlijk, maar het is niet zo makkelijk voor een boer om kalf bij koe te gaan houden als hij of zij dat niet gewend is. Vaak zijn de stallen er niet op ingericht en moet de hele bedrijfsvoering aangepast worden. De boeren die voor Kalverliefde melken hebben jarenlang ervaring met het houden van kalf bij koe. Als je bedenkt dat er in Nederland naar schatting slechts 45 melkveehouders (van de 15.000 melkveehouders in totaal) kalf bij koe houden, dan is dat toch wel bijzonder. Maar we hopen vooral dat met de komst van Kalverliefde er steeds meer vraag naar zogenaamde kalf-bij-koemelk komt, zodat er meer melkveehouders geïnspireerd raken om kalf bij koe te houden. Dan worden we vanzelf wat minder bijzonder!

Meer artikelen over Kalverliefde in de media lees je hier:

Heb je ideeën of contacten die ervoor kunnen zorgen dat Kalverliefde nog meer in de media komt? Laat het ons dan vooral weten en stuur een mailtje naar info@kalver-liefde.nl