Skip to main content

Armando Kok is dagelijks in de weer op boerderij Schoonderbeek in het Gelderse de Glind. Hier is hij geboren en getogen. Armando weet dan ook niet beter dan dat de kalfjes bij de koe werden gehouden. Armando treedt in de voetsporen van zijn vader die al in de jaren negentig biologisch boerde. Dat hij toen al de kalfjes bij de koe hield illustreert het bijzondere karakter van de boerderij.

Ondanks het feit dat wat hij doet eigenlijk heel bijzonder is, heeft Armando een hele praktische instelling: “Zo goed als de koe voor haar kalfje zorgt, zou ik het nooit kunnen”. Op zijn boerderij kunnen de kalfjes in en uit de potstal lopen wanneer ze willen. Ze kruipen overal onder en tussendoor. In het weideseizoen lopen ze lekker met hun moeder mee de wei in. Het grappige is dat ze net als mensenkinderen ook zelf de wereld willen ontdekken. Je ziet ze dan ook echt niet continu bij hun moeder staan. Vaak gaan ze met een groepje leeftijdsgenoten op avontuur. Maar zodra moeder begint te loeien komen ze gelijk aan dartelen. Armando heeft een heerlijke plek gecreëerd op deze prachtige locatie. Samen met zijn vriendin, hond Djego, vijf katten en een stel kippen is het een gezellige beestenboel.

Armando is al veel in het nieuws geweest voor Kalverliefde. Je kon al over hem lezen in de Telegraaf of het AD, maar binnenkort is hij ook samen met oprichtster Janina te zien in het programma BinnensteBuiten van de KRO-NCRV op NPO2.