Skip to main content

Wakker Dier zet nu boeren die de kalfjes bij de koe houden in het zonnetje en hebben onze boer Gerlof van de Naoberhoeve genomineerd voor de Koetjes en Kalfjes Cup! En je kunt nu op hem stemmen via: Koetjes en Kalfjes verkiezing | Wakker Dier

Vooropgesteld dat iedere boer die het kalfje na de geboorte bij de koe laat een held is en dus Gerjo en Jara ook, zijn we natuurlijk super trots dat Gerlof genomineerd is.

Gerlof houdt nu bijna drie jaar de kalfjes bij de koe en is hiermee begonnen, omdat hij op de zorgboerderij en in de boerderijwinkel toch wel veel vragen kreeg over het scheiden van het kalfje van de koe. En ja als je erover nadenkt, dan is het ook wel een vreemde praktijk. Hij begreep heel goed dat mensen daar moeite mee hadden en dat de stap naar plantaardige melk op die manier steeds dichterbij kwam. Vandaar dat hij besloot om de kalfjes voortaan na de geboorte niet meer weg te halen, maar lekker bij hun moeder te laten. Zo kunnen we lekker genieten van melk van koeien waarvan het kalfje erbij mag blijven!

Wil je meer info over Gerlof? Kijk dan op: Meet the farmers: Gerlof Pronk – Koe en kalf lekker lang samen met Kalverliefde | Biologische zuivel (kalver-liefde.nl)