Skip to main content

We kennen Wakker Dier natuurlijk als een dierenwelzijnsorganisatie die in haar campagnes heel duidelijk aangeeft wat ze wel en wat ze niet goed vinden. In hun onlangs gestarte campagne “Koekeloeren” riepen ze iedereen op om misstanden in de melkvee-industrie direct te rapporteren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hierdoor de indruk kreeg dat ze überhaupt tegen het nuttigen van zuivel waren. Maar dat is niet zo. Ze steunen boeren die het kalfje bij de koe houden en noemen Kalverliefde melk specifiek op hun site: https://www.wakkerdier.nl/verantwoord-eten/boodschappen/zuivel/biologische-melk/

En dat is natuurlijk mooi nieuws! Wij zeggen namelijk ook niet dat je meer melk moet drinken, maar als je melk drinkt neem dan Kalverliefde melk, want dan weet je zeker dat de koeien en de kalfjes een fijn leven hebben gehad. Onze melk is afkomstig van Biologisch Dynamische boeren. Dit zijn extensieve melkveehouders, wat betekent dat ze relatief weinig koeien per hectare houden en de koe dus meer ruimte heeft. Ze mogen ook lekker veel de wei op en eten vooral voer van eigen, onbespoten bodem. Wat ook opvalt is dat ze hun hoorns mogen houden. Meer hierover lees je op: Onthoornen van kalfjes: hoor (-n)t dat? – Koe en kalf lekker lang samen met Kalverliefde | Biologische zuivel (kalver-liefde.nl) Hun manier van boeren zorgt ervoor dat niet alleen de koeien en de kalfjes, maar ook de natuur rondom de boerderij het goed heeft.

En binnen die groep Biologisch Dynamische boeren, werken we samen met een nog kleinere groep met speciale boeren waarvan het kalfje na de geboorte bij de moeder mogen blijven. Het is mooi dat ook Wakker Dier erkent hoe speciaal zij zijn!

En wat helemaal super is dat vanaf vandaag Wakker Dier radiospotjes uitzendt, waarin ze Kalverliefde openlijk steunen. We hopen natuurlijk dat we daarmee nog meer mensen enthousiast kunnen krijgen voor onze unieke melk van koeien die het kalfje na de geboorte bij zich mogen houden. Want hoe meer mensen onze melk kopen, hoe meer boeren het kalfje bij de koe kunnen houden. Geweldig dat ze ons steunen bij onze missie!